“Vi er i et satans rod i alle retninger” Udtaler Paul Volcker tidl. Direktør for Den Amerikanske Centralbank

Skrevet af / oktober 13, 2018

Disse udtalelser der kommer fra den tidligere centralbankchef Paul Volcker, kommer midt under et ophedet politisk debat i USA. De kommer blandt andet fra et interview udført af The New York Times samt i hans nyeste bogudgivelse “Keeping At It”, der fortæller om hans tid som centralbankchef i 70´erne samt hans syn på USA og de ændringer landet har gennemgået de senere år. Alt dette bliver kommenteret af administrerende direktør i Webstina Global, Michael Ginnerskov Jensen.

Paul Volcker er specielt kendt for den indsats han lagde bidrog med for at få bugt med den kraftigt stigende inflation det amerikanske marked oplevede i 1970´erne, som sidenhen spredte sig til resten af verdensøkonomien med fatale konsekvenser for virksomheder, lande og mennesker.

Vi er i et satans rod, i alle retninger må jeg desværre anderkende.” udtaler han i interviewet til The New York Times nyhedmediet. Derudover udtrykker han også sin bekymring for at USA udvikler sig i en retning hvor de få rigeste individer får mere indflydelse, imens de aller fattigste mister den smule de har.

Hertil kommenterer Michael Ginnerskov Jensen: “Vi ser desværre en voksende polarisering i mellem samt i de politiske partier i USA. Dette betyder altså at de interne magtkampe kan have en effekt på de få rige, der så løber imod lobbyisme for at få deres ord ført i gennem, de udnytter altså når demokratiet er svagest.” 

Michael Ginnerskov har fulgt situationen nøje gennem den seneste tid. Han mener desuden at dette er en tendens vi også ser hjemme i Danmark: “Dette er desværre en normalisering af verdenen, de rigeste får mere og mere magt mens de fattige mister deres. Vi kommer til at se langt flere at disse enormt rige mennesker i Danmark, og dette vil altså også inkludere dem der mener de har fortjent deres rigdomme, som så føler de har ret til at indflyde demokratiet. og det kan være skadeligt for os alle.”

Kilde: https://www.infonews.dk/2018/10/24/tidligere-chef-for-centralbanken-i-usa-vi-er-i-et-helvedes-rod/