Tweet fra Elon Musk koster 20 millioner dollars: Michael Ginnerskov Jensen kommenterer

Skrevet af / november 3, 2018

Elon Musk er kendt som direktør og hovedaktionær i bilkoncernen Tesla der producerer El-biler og kom frem med nogle af de aller første koncepter til selvkørende biler, samt er den eneste bilproducent der har haft succes med at få deres selvkørende koncepter på vejene for private individer. Dette ser vi blandt andet i deres nye model X som netop har fået fuld tilladelse til automat pilot styring på amerikanske veje.

Men det er på grund af et succesfuldt virksomheds eventyr at Elon Musk i disse dage er i medierne. Der blev nemlig ved en aftale med SEC(American Securities and Exchance Comission). fastslået d. 29 september, at Elon Musk langvarig direktør og formand for bestyrelsen i Tesla bilfabrikanten vil fratræde fra stillingen som formand for bestyrelsen. Dette betyder dog ikke han fratræder som direktør eller at han mister sin aktiemajoritet. 

i sit tweet der voldte problemer for ham og bilfabrikanten skrev han: Overvejer at tage Tesla privat, nu hvor kursen har ramt 420 dollars. Finansieringen er sikret.”

Det var altså det der udløste et søgsmål fra S.E.C., hvor han og agenturet er kommet til enighed vedrørende konsekvenserne for det korte men berygtede tweet.
Betingelserne lyder blandt andet på at Elon Musk fratræder fra formandspost i Teslas bestyrelse i de næste 3 år, og er forsvundet fra posten indenfor 45 dage, samt skal han personligt betale en bøde på 20 millioner dollars. Under betingelserne anerkender eller anerkender Elon altså ikke de påstande som kommissionen har fremlagt.

Dette viser kun at denne her form for mikro-kommunikation på internettet kan have fatale konsekvenser, for både ejer og virksomhed.” Tilføjer Michael Ginnerskov Jensen som til dagligt driver en IT-virksomhed ved navn Webstina Global som fokuserer på kunstig intelligens samt de løsninger der udspringer fra feltet.


Tagged as