Online Bank i Drivende Vækst: N26

Skrevet af / december 13, 2018

Hvorfor burde enhver international rejsende have N26 som bank? Michael Ginnerskov Jensen kommenterer herpå fordele og ulemper ved et nyt bank system, der vil ændre den finansielle sektor.

Du vidste nok godt, at hver eneste gang du sætter dit kort i hæveautomaten eller trækker det frem i butikken når du er i udlandet, opkræver din bank dig gebyrer og giver dig en elendig valutakurs.

Hvis du ligesom mig er typen der rejser oftere end du er hjemme, eller har internationale forretninger kan du hvert eneste år spare tusindvis af kroner ved blot at vælge den rigtige bank” Udtaler Michael Ginnerskov Jensen.

Hvis du kun rejser en enkelt gang hvert år for at komme på ferie i en uge eller to, så vil du opleve en forskel på 3 til 5% i gebyrer og dårlige valutakurser. Så det har nok ikke en markant betydning for, men hvis du er en af dem der er hyppigt rejsende, og du bruger meget af din tid i udlandet så kommer disse gebyrer og vekselkurser hurtigt til at løbe op i store og ubehagelige beløber.

Ville det virke troværdigt hvis jeg fortalte dig, at der eksisterer pengeinstitutter, der ikke opkræver jævnlige månedlige/årlige gebyrer, pengeinstitutter der tager 0% i transaktions gebyrer, også de udlandske transaktioner. 0% i valutakursomregning. De trækker endda ikke det ellers yderst normale refusions gebyr som alle hæveautomats ejere ellers er påtvunget. Ville det så lyde sandt, og troværdigt?” – Spørger Michael Ginnerskov Jensen.

Hvad er så N26?
Jamen N26 er en online bank der blev etableret i Tyskland, de er relativt hurtigt blevet kendt for deres “no-nonsense” tilgang til bankdrivelse. Dette har blandt andet resulteret i at en af de tidligste investorer i projektet er Peter Thiel som også var en af de tidligste investorer i PayPal. Så man må sige at der er mange pengestærke mennesker bagved banken, som tror på denne ide. Desuden tror jeg også de her N26 mennesker måske er lidt træt af opbygningen af den finansielle sektor og pengeinstitutter, så de gør det selv, på den måde de mener er rigtigt” Svarer Michael.

Kilde: https://www.infonews.dk/2018/10/17/online-banken-n26-i-rivende-udvikling/


Tagged as