Kunstig Intelligens Med Danske Værdier

Skrevet af / september 22, 2018

Som mange ved, så er det ikke muligt for et småt land som Danmark at konkurrere med de helt store lande som USA, Kina, Rusland og Saudi Arabien når det handler om at konkurrere på kapital. Derfor skal vi som nation vægte vores værdier ind i forskningen, frem for vores pengepung.” Udtaler Michael Ginnerskov Jensen direktør og ejer af webfirma Webstina Global som til dagligt arbejder med kunstig intelligens og de løsninger teknologien kan bringe.

Som sagt er dette et marked som ikke kun tiltrækker private virksomheder og personer som investorer, men også offentlige institutioner og nationer bevæger sig ind i forskningen af de muligheder kunstig intelligens kan bringe. Blandt andet har lande som Kina, Rusland og Saudi Arabien for nyligt geninvesteret milliarder af dollars i forskning af teknologien, samt udvikling af den eksisterende teknologi de har udviklet udfra forskningen af kunstig intelligens.

Også større private virksomheder såsom Google og Apple investerer mange af deres Tech-milliarder i forskning, især på dette felt. Da styresystemer og Software er deres kernekompetence, ville det være fatalt hvis de mistede ekspertise på dette felt og blev overhalet af en mindre konkurrent.

Selvfølgelig kan vi ikke bruge milliarder af kroner på en forskning af teknologi blot fordi vores konkurrenter i feltet gør det. Det er vi simpelthen et alt for småt land til at kunne gøre, vi ville bruge hele landets årlige budget.” tilføjer Michael Ginnerskov Jensen.

Hertil tilføjer han: ”Det skal altså ikke skræmme os fra at spille med, vi skal have modet til at gå ind på banen og spille hele kampen, fra start til slut. Vi bliver nødt til at kaste os efter alle de muligheder vi ser indenfor forsknings området. Bare fordi vores modstandere er større, stærkere og fundet en træner. Så spiller vi stadigvæk kampen, og vi spiller altid for at vinde.” – Tilføjer Michael Ginnerskov Jensen.

Også selvom vi ikke er de største spillere på markedet, eller har det største hold. Så har vi heldigvis en masse kloge hoveder, og hjælp at hente ved vores venner. Vi er medlem af et europæisk samarbejde der både udveksler ideer, mennesker, produkter og kapital. Derfor er vi altså ikke bagud fra start, faktisk har Danmark succesfuldt søgt og hentet de midler der er tilgængelige fra den Europæiske Union.

Kilde: https://www.infonews.dk/2018/10/24/michael-ginnerskov-jensen-har-en-plan-vil-have-kunstig-intelligens-med-vaerdier/


Tagged as