Kan Teknologi Hjælpe Os Imod Naturkatastrofer?

Skrevet af / oktober 13, 2018

Her kommenterer Michael Ginnerskov Jensen på nutiden og fortidens IT-løsninger der er designet til at redde liv. Samt fortæller os hvilken udvikling vi kan forvente i fremtiden.

Det er lige meget om det er naturskabte katastrofer som de orkaner vi ser ofte, eller om det er menneskeskabte naturkatastrofer såsom olieudslip. Så spiller teknologi en større rolle i dag, end igår i redningsarbejdet.

I over et årti har Texas´s avancerede computer center på Texas Universitet virket som et knudepunkt for vejr- og naturprognoser. Centeret hjælper både forskere, beslutningstagere og de første respondenter med at få de nødvendige informationer.

Idéen om at benytte matematik og fysik til at analysere og prognoser uvejr, kender vi  som numeriske vejrudsigter blev først benyttet med succes i 1950´erne.

I 1970´erne blev de første effektive orkan og storm sporings-modeller effektivt benyttet. Dette har siden da været et fast segment af vejrudsigten verden over.

Vi ser allerede at T.A.C.C. systemet er blevet kombineret med GIS´s geografiske data. Dette blev benyttet således de første respondenter og ansvarlige beslutningstagere kunne distribuere nødforsyninger, også selvom vejene måske var ubenyttetlige.” – Udtaler Michael Ginnerskov Jensen.

Det handler om at kunne skabe teknologi således beslutningstagerne får forståelse for dataen, isolere områder der er i størst risiko således respondenternes indsats kan målrettes effektivt.” – Michael Ginnerskov.

Det er de første timer i redningarbejdet der er de vigtigste, hvis man ikke kan koordinere redningsarbejdet ordenligt kan man risikere at miste menneskeliv til disse katastrofer. Derfor er det vigtigt vi får den data der er nødvendigt hurtigst muligt, og vi kan analysere den endnu hurtigere. I sådanne situationer har man simpelthen ikke råd til at tabe tid.

På nuværende tidspunkt har vi allerede prototyper på sådan en form for teknologi, og dette indebærer blandt andet App´s der er tilgængelige for befolkningen der kan fortælle dem om vejret, redningsarbejdet men også om nødforsygninger og dets placering.” tilføjer Michael Ginnerskov Jensen.

Michael Ginnerskov Jensen er til dagligt administrerende direktør og grundlægger af IT-virksomheden Webstina Global som arbejder med IT-løsninger med og omkring kunstig intelligens.

Kilde: https://www.infonews.dk/2018/10/17/kan-teknologien-reducere-virkningen-af-naturkatastrofer/

 

 

 


Tagged as