7 Skridt du skal tage for at blive iværksætter.

Skrevet af / december 17, 2018

7 gode råd fra iværksætter Michael Ginnerskov Jensen der til dagligt driver en IT-virksomhed men har bygget sin succes på at starte virksomheder fra bunden, og sælge dem videre når de når en tilfredsstillende vurdering.

1 – Find den rigtige forretning for dig.

Iværksætteri er et bredt begreb, og der er mange områder hvor man kan være iværksætter. Men du er altså nød til at vælge et arbejdsområde du vil arbejde i, og den forretning du vil starte. Du skal finde noget der ikke kun skaber succes og tjener dig penge, men også noget du er lidenskabelig for. At være iværksætter er hårdt arbejde, så du skal finde et fokus på noget du kan lide.

2 – Beslut dig for om du skal have mere uddannelse.

Du behøver ikke nogen formel uddannelse for at blive iværksætter. Dette betyder dog ikke at du skal ignorere uddannelse fuldstændigt. Hvis du for eksempel vil starte et Tech firma, så kan computerprogrammering og markedsføring måske være relevant at læse på.
Mange virksomhedstyper kræver dog et niveau af uddannelse, såsom et revisionsselskab eller advokat firma.
” Udtaler Michael Ginnerskov Jensen.

3 – Planlæg din forretning.

Før du starter din forretning, så skal du have en forretningsplan. En forretningsplan udlægger alle de mål du har, samt de strategier du vil benytte for at opnå dem. En forretningsplan er en nøgleingrediens for at få investorer med ombord, såvel som at måle succesen i virksomheden.

4 – Find din målgruppe.

Ikke alle virksomheder appellerer til alle. Alder, Køn, Indtægt, Race og Kultur i din målgruppe vil hjælpe dig med at bestemme hvor du vil åbne din butik. Undersøg hvilken målgruppe der passer bedst på dit produkt, og så indret alting til at fange den demografiske gruppe.

5 – Netværk.

Michael Ginnerskov Jensen ved om nogen hvor vigtigt netværk er for at starte virksomhed: ”Da jeg var helt ung og jeg startede min første virksomhed som 12 årig, havde jeg ikke noget netværk udover mine forældre at trække på. Jeg kan da se at alle processerne går hurtigere, dette kan dels være erfaring, men hovedsageligt vil jeg mene at jeg har et meget større netværk at trække på.” – Michael Ginnerskov Jensen.

6 – Sælg din ide!

Forbrugere vil have produkter, men de ved ikke altid hvilket produkt de skal vælge. Dit job som iværksætter er at overbevise folk om at hvad du sælger, er den bedste løsning der er. Du skal finde ud af hvad der gør dit produkt unikt, og så sælge det på de værdier det tilføjer.

7 – Marked.

Du skal have fokus på markedsføring, før, under og efter din virksomhed er startet. Du har måske den bedste butik i byen, men der kommer ikke nogen og besøger hvis de ikke ved du eksisterer. Markedsføring kan være besværligt, men du skal fokusere din markedsføring på din målgruppe.

Fx. Vil de nyere generationer være mere modtagelige overfor reklamer på sociale medier, frem for de ældre generationer.


Tagged as