5 ”Must-Knows” for at blive en succesfuld iværksætter.

Skrevet af / december 17, 2018

Vi har spurgt serie iværksætter Michael Ginnerskov Jensen, om nogle af hans bedste tips til at blive en succesfuld iværksætter. Michael har startet virksomheder i mange forskellige brancher og har hentet erfaring fra blandt andet underholdningsverdenen, produkthandel, hårde hvidevarer og it-branchen hvor han både har arbejdet med Hardware og Software.

1: Work Smart, not hard.

Mange mennesker forestiller sig en iværksætter som et individ der arbejder 18 timer i døgnet. Vi har en tendens til at male et billede af en person der er drevet af succes, så meget at hele deres liv er arbejde. Selvfølgelig er hårdt arbejde en af nøglerne til succes.

Sådan ser det bare ikke nødvendigvis altid ud i virkeligheden, bare fordi du arbejder alle dine vågne øjeblikke, betyder ikke at du bliver succesfuld. Hvilket er et billede Michael kan nikke genkendene til.
Overarbejde kan føre til træthed og udmattelse, hvilket fører til fejl. Og dertil tilhører, hvilke mennesker kan gøre det hele selv? De fleste af os er gode til nogle få ting, der er bare ting vi bliver nødt til at indse vi er dårligere til end andre.” udtaler Michael Ginnerskov Jensen.
Du er nød til at lære at arbejde klogere, og ikke hårdere. Dette kan være et mindset der for mange er unaturligt og tager lang tid at komme ind i.

2: Ansæt mennesker til de opgaver du selv er dårlig til.

Det er ret simpelt, som jeg nævnte før, så er vi ikke alle sammen jævnbyrdige, du er bedre til nogle ting end andre, og omvendt. Så find nogen der kan det du ikke kan, så du har mulighed for at ligge fokus på de områder hvor du er stærkest” Tilføjer Michael Ginnerskov Jensen.

Som iværksætter skal du også være leder, og at være leder handler også om at forstå vigtigheden i uddeleliggering af arbejde.

Selvom tanken for at tilføje medarbejdere, lønudgifter eller give en partnerandel kan virke skræmmende, så er det langt bedre end at overarbejde sig selv, og så ende med at fejle fordi man ikke har erfaringen og tiden.

3: Få lavet mere, og forbrug mindre.

Selvom at benytte freelancere ikke altid er den ideelle situation for en etableret virksomhed, når du er i et tidligt stadie af virksomhedens liv. Så kan det altså være en af de løsninger hvor man får udført store og bennyttelige mængder arbejde, for en yderst fordelagtig pris, man behøver altså ikke ruinere virksomheden.

4: Du skal ikke være bange for at fejle, for det kommer du til.

At arbejde smart, finde de rigtige mennesker og at lave mere med mindre er alle sammen nøgler der hjælper dig med at åbne op for succesen. Så er der desværre ingen garantier, du er nødt til at være realistisk, ikke alle virksomheder bliver en succes.

nogle gange er konkurrencen for hård, eller så var konkurrenterne mere hårdføre end forventet. Så snart man har ødelagt sit momentum, så skal du forberede dig på at fejle, men vigtigere er det ikke at være bange for at fejle” siger Michael Ginnerskov Jensen.

5: Vågn op med et formål, og vær ubarmhjertig.

Den største bidrags yder af succes til en iværksætter, er det faktum at de bare gjorde det. De stod op hver dag, arbejde hårdt indtil de lykkedes. De arbejdede sig gennem problemer og hårde tider.” – Michael Ginnerskov Jensen.


Tagged as